Wie ben ik?

Zarghona-Popal-op stoelMijn naam is Zarghona Popal. Ik ben geboren en opgegroeid in Afghanistan, onder dreigende en wrede levensomstandigheden. Ik heb oorlogen meegemaakt, armoede gekend, een studie gevolgd terwijl dat niet was toegestaan en meegemaakt dat jongere klasgenootjes om die reden vermoord werden. Samen met mijn gezin ben ik gevlucht van de ene naar de andere plaats, wat veel angst en onzekerheid met zich meebracht.

Bang
Onze laatste vluchtpoging bracht mij en mijn gezin in Nederland. Het verschil in cultuur en taal maakte mij in het begin zeer onrustig en gaf me het gevoel dat ik nergens bij hoorde. De waaromvraag van het leven dat ik leefde heeft me continu achtervolgd en pijn gedaan. Soms was ik bang om verder te leven.

Waardevol
Toch heeft stilstaan bij de waaromvraag mij iets heel waardevols geleerd. Het heeft mij geleerd om de diepere betekenis ervan in mijzelf te zoeken en te ontdekken en van daaruit verder te groeien.

Kansen
Terugkijkend moet ik zeggen dat al die noodsituaties mij toch steeds opnieuw de kracht hebben gegeven om door te zetten en het leven weer te leven. Ik denk bijvoorbeeld aan de kansen en mogelijkheden die ik heb gekregen om te studeren en les te geven aan mensen in de leeftijd van 6 tot 50 jaar.

Diploma’s
Ik heb in Afghanistan op verschillende scholen wiskunde-, natuurkunde- en taalles gegeven. En vanaf 1993 heb ik in Nederland alle mogelijkheden benut om verschillende studies te volgen en diploma’s te halen en op verschillende scholen te werken.

Wil je meer weten over mijn levenservaring?
Lees dan hier verder

Coach2Change
Het werken op scholen heeft mij op het idee gebracht om op een andere manier met mensen te gaan werken, zodat ik hen directer kan enthousiasmeren, motiveren en inspireren om méér uit hun leven te halen. En dat heeft geleid tot de oprichting van Coach2Change.

Welkom bij coach2change!

Reacties zijn gesloten.