Referenties

Op deze pagina leest u enkele reacties van mijn clienten.

Nina Crox:  Afstudeeronderzoek

Tijdens mijn afstudeeronderzoek ben ik in contact gekomen met Zarghona. Mijn onderzoek richtte zich op integratie en (gender)discriminatie van Afghaanse vrouwen in Nederland. In eerste instantie mocht ik Zarghona interviewen over dit boeiende onderwerp. Hierna bood zij mij aan om participanten te regelen voor mijn onderzoek. Elke woensdag mocht ik naar haar kantoor komen waar ik een Afghaanse vrouw kon spreken. We hebben gesproken over de vlucht naar Nederland en de integratie hier, maar het meest hebben we ons gericht op de discriminatie die zij als vrouw zijnde in Afghanistan hebben ervaren en nu hier in Nederland ervaren. Het zijn stuk voor stuk indrukwekkende en interessante gesprekken, waarin ik een blik kan werpen in een stukje Afghanistan in Nederland.

Zonder Zarghona’s hulp en ondersteuning was het moeilijk geweest om zoveel Afghaanse vrouwen te kunnen benaderen, waarvoor ik haar erg dankbaar ben!

Nina Crox

Nikki Leeuwis: Stage Social cultureel

Mijn naam is Nikki Leeuwis, ik ben 16 jaar en ik zit op de Bossche vak school in Den Bosch. De stagedagen bij Zarghona heb ik erg leuk ervaren, leuke activiteiten meegemaakt.
De begeleiding was erg goed, ik kreeg niet opeens allerlei opdrachten tegelijk ze hield goed rekening met me. De variatie was ook fijn in de activiteiten.
Ze houd zich bij haar eigen standpunt en dat is erg fijn, en ik heb opbouwende feedback van haar gekregen.

Het waren leuke stageweken!

Nikki Leeuwis


Omajma Khanchouf: Stagiaire

Ik loop al sinds april 2015 stage bij Zarghona. Zarghona is een bijzonder persoon met veel wijsheid en levenservaring, vaak voeren wij gesprekken over het leven en zij inspireert me elke keer weer. Ik heb maar zelden zo een sterke vrouw ontmoet, die ondanks alles ver is gekomen in haar leven. Ik geef vaak Nederlandse taalles en help ik haar cliënten met maatschappelijke vragen. Ook help ik ze met hun administratie, o.a. brieven schrijven, de brieven die ze krijgen vertalen en afspraken maken bij bijv. de gemeente. Verder krijg ik alle ruimte en steun om activiteiten te organiseren.

Ik vind het erg fijn om hier te zijn en dat komt door Zarghona.

Omajma Khanchouf 

Reacties zijn gesloten.