Speech voor Afgaanse Vereniging Ariana

bezoek Jeroen Weyers aan AvaidGraag wil ik jullie welkom heten namens de Afghaanse vereniging Ariana.
In het bijzonder wethouder Jeroen Weyers die deze avond heeft willen openen omdat hij het zo’n belangrijk initiatief vond. Fijn dat jullie de moeite hebben genomen om deze bijeenkomst bij te wonen.
Mijn droom
Meer dan 10 jaar geleden had ik een droom dat ik eens  ‘n oprechte  Afghaanse Nederlandse zou zijn zonder dat ik mijn eigen cultuur op hoeft te geven. Dat betekent wel dat we elkaar met meer respect en verdraagzaamheid benaderen Ik ben dankbaar dat ik nu de kans heb om dit te kunnen zeggen.Maar deze droom is nog niet verwezenlijkt voor iedereen.
De toenemende jeugdwerkloosheid, armoede, onveiligheid, eenzaamheid,  en dergelijke raakt mij zo diep dat ik me nog meer verantwoordelijk voel om samen deze avond tot een beweging  te maken en samen naar nieuwe ideeën te blijven zoeken. Want ik heb in de afgelopen jaren ervaren dat we elkaar veel te bieden hebben.
Positieve kracht
De positieve kracht die we allemaal in ons hebben, kunnen we nog meer waarderen en gebruiken.  We kunnen elkaar inspireren, aanvullen en al onze positiviteit bundelen. Zou deze avond ons daarin nog sterker kunnen maken?
We moeten onze verschillen gaan ervaren als rijkdom.
Schatkisten met cultuur
Ieders culturele achtergrond is een schatkist waar we uit kunnen putten.  Dat alles moet ons kunnen helpen om het goede klimaat te creëren, zodat men met vertrouwen kan integreren en participeren in de Nederlandse samenleving.  Na zo mijn kijk op de toekomst met jullie gedeeld te hebben, wens ik alle aanwezigen een gezellige maar ook nuttige avond toe!
30.08.2013
‘s-Hertogenbosch
 Zarghona Popal-Rahimi

Reacties zijn gesloten.